Er ontstaat een centraal thema: ‘powering flow’, wat naadloos past op wat AmbaFlex haar klanten biedt én intern een sterke beweging in de organisatie op gang brengt om nog meer als geheel te werken. De corporate story is geboren, de leidraad voor alles wat de AmbaFlex strategie raakt. We ontwikkelen een nieuwe strategy guide en verfilmen de corporate story, met een voice-over in vier talen.
De MBO Raad zal zich opnieuw moeten uitvinden de komende jaren. Dit is uitgebreid opgeschreven in het strategisch meerjarenperspectief. Maar toch verandert er weinig in de praktijk. Het komt niet van het papier af. Terwijl de urgentie groot is om de strategie te laten landen in de hoofden en harten van alle medewerkers. Zodat zij samen kunnen ontdekken hoe de nieuwe MBO Raad eruitziet, welke veranderingen er gaan plaats vinden en wat hun rol daarin is.
Op twee zomerse dagen in september vult de festivaltent op het terrein naast Zorg en Zekerheid zich met nieuwsgierige medewerkers. Bestuursleden Ton en Henk trappen de af met persoonlijke verhalen over familie, zorg en lange termijn denken. Hun verhalen raken en staan model voor de grote beweging die de organisatie gaat maken. Tijdens vervolgsessies maken divisiemanagers en leidinggevenden zich de corporate story eigen om daarmee aan de slag te gaan in hun teams.
‘One army’ zeggen ze bij het Leger des Heils altijd. Maar de twee onderdelen werken minder samen dan wenselijk is. Bestaande structuren, belangen en manieren van werken zitten vaak in de weg. En dat is een gemiste kans. Voor zorgbehoevenden, gemeentes en zeker ook het Leger des Heils zelf. We ontwikkelen het verhaal ‘Samen schijnt ons licht verder’ als startschot om elkaar meer opzoeken en over afdelingsbelangen heen te stappen.
We gingen op zoek naar de corporate story met een dwarsdoorsnede van de organisatie: van de directeur tot muskusrattenbestrijder. Samen ontwikkelen stond centraal, in de workshops begon de verandering al. De corporate story helpt iedereen in de organisatie om de noodzaak van verandering scherper te krijgen en de interne obstakels te overwinnen.
De nieuwe corporate story zal de komende jaren bijdragen aan strategische beslissingen en groei in marktaandeel en marge. Het is de basis voor alle communicatie: de website, de sociale kanalen, presentaties op beurzen en sales pitch. De key visual en de film kunnen op veel manieren worden ingezet als ondersteuning.
ALD Automotive heeft een ambitieus strategisch plan waarin duurzaamheid, flexibiliteit en innovatie een belangrijke rol spelen. Om de betekenis van de nieuwe koers over te brengen aan alle medewerkers is meer nodig dan een strategisch document. Het achtkoppige managementteam besloot persoonlijke verhalen in te zetten om de strategie intern tot leven te brengen. En dat tijdens een lockdown…
Hoe zet je storytelling in voor communicatie? Bij Ymere hebben de teams ‘Strategie en Beleid’ en ‘Conceptontwikkeling’ de training Storytelling door StoryDiggers gevolgd. Hoe hebben zij de training storytelling ervaren?
Hoe neem je 350 managers in twee dagen tijd mee in de nieuwe koers van je organisatie en de laatste managementinzichten? Bij Prorail zien ze storytelling als belangrijk instrument hierin. Ze wilden daar graag mee aan de slag tijdens de managementdagen. StoryDiggers hielp met het opzetten en faciliteren daarvan.
Op 10 december 2019 wordt het nieuwe verhaal ‘De zorg van je leven’ gelanceerd op een grote managementbijeenkomst. Maar hoe zorg je dat medewerkers het verhaal omarmen? En trots voelen bij hun ‘nieuwe’ organisatie na een periode met zoveel verschillende emoties? Er is gekozen om het bestuur oprechte, persoonlijke verhalen te laten vertellen. Verhalen die elk een stukje van het grote verhaal van Zuyderland invoelbaar maken. Maar hoe doe je dat dan?
We hebben de cultuur en ‘het gevoel’ van werken bij Waterschap Rivierenland zichtbaar gemaakt met storytelling. Zodat degene die het waterschap misschien nog nooit als aantrekkelijk werkgever had overwogen de stap waagt en wellicht de baan van zijn of haar leven vindt.
Er is behoefte aan een krachtig en eenduidige corporate story die richting geeft aan de internationale strategie en een bijpassende nieuwe visuele vertaling daarvan in logo, huisstijl en website.
Met een nieuwe naam en de grote diversiteit in de organisatie begon de zoektocht naar de eigen RVO-identiteit. De strategische koers voor de komende vier jaar gaf nog een extra impuls in het vinden van één RVO-gevoel, de beleving bij de organisatiestrategie en het profiel naar buiten toe.
De aantrekkingskracht van de regio Amsterdam is enorm. Met een steeds grotere hoeveelheid reizigers in de regio als gevolg. Er moet nogal wat gebeuren om de stad bereikbaar te houden: verbouwingen aan station en spoor en werk aan de wegen in en rond de stad. Maar hoe laat je alle betrokken partijen goed samenwerken vanuit een verbindend verhaal?
De verhalen waren overweldigend goed en de weekendschool was 10 indrukwekkende ambassadeurs rijker. Met als gevolg dat zij ineens met premier Mark Rutte, staatsecretaris van OCW Dekker en op uitnodiging van de Amerikaanse ambassade naar het leiderschapsprogramma van Women2Women in Boston mochten.
Hoe transformeer je het gedrag van gemeente-medewerkers van 'ambtelijk' naar 'ondernemend'? Dat is geen gemakkelijke opgave.
Bij Vidomes wilden ze een strategisch stuk waar ‘verhaal’ in zat, waarin je voelt wat nodig is en geïnspireerd wordt om daaraan bij te dragen. Samen met directie, verandermanagers en communicatie zijn we op zoek gegaan naar ‘het grote verhaal’ passend bij de strategische koers.
Wat is het verhaal van Campina eigenlijk? De vraag was makkelijker gesteld dan beantwoord. Maar van levensbelang om een sterk merk neer te zetten. Nogal een uitdaging als je met een groot aantal collega’s en een veelvoud aan externe bureaus werkt met allemaal een eigen visie op het merk.